tisdag 10 september 2013

Börjar dra ihop sig...

Var ett tag sedan jag skrev nåt här nu...
Har många gånger tänkt att jag ska skriva lite här, men  har inte blivit av..

Läget är som vanligt, bara massa smärta! :(

Fick ett samtal från hon som har hand om väntetider/kölistan på Akademiska förra veckan.
Hon undrade om jag fortfarande hade ont.....

Hon sa att jag skulle få en tid hemskickad och få åka dit på ett möte om en vecka.
Så nu börjar det dra ihop sig!...
På torsdag blir det en tur till Akademiska i Uppsala, först till labb sen till ortopedmottagningen och sen operationsförberedelseenheten.
Ska träffa läkaren/kirurgen, narkosläkaren och sjuksköterska.
Sen så blir det preliminärt operation ca vecka 39 (om typ 2 veckor)...

Har ju väntat sedan oktober förra året på nya operationen, men känns som det blev mycket nu, allt på en gång....
Nervös & orolig &har många tankar i huvudet..


Vill inte behöva gå igenom allt en 3e gång, men måste ju för att ha nån chans att kunna få mindre smärta..
Kommer bli en mycket jobbig period efteråt igen med mycket smärta, förhoppningsvis får jag lite mer smärtstillande efter op, de doser jag har nu lär inte räcka till. Knappt så de gör det nu....


Bara hoppas allt går bra och att det kommer läka denna gång!
Får iaf nya skruvar i ryggen så ryggen blir stabiliserad igen, så bör iaf bli lite bättre än nu då de som sitter i ryggen nu har lossnat, så har dålig stabilisering nu...
Får se oxå om de vill göra någon ny röntgen innan operationen. Senaste DT röntgen var i mars 2012, så har ingen aning om hur det ser ut i ryggen nu. Vet bara att jag fortfarande har mycket smärta.

Får hoppas på det bästa....
Första steloperation på ryggkirurgiska kliniken i strängnäs 2010 på 2st diskar gjorde mig ju bara sämre än innan, då blev det 6st skruvar i ryggen mellan S1-L5-L4.
Pga smärtan och obefintlig benläkning blev det ny op i strängnäs 2011 där de då gick in via buken och satte 4st skruvar på framsidan av ryggen och la i mer ben.
Men ingen förbättring och allla de 6 bakre skruvarna började lossna och läkaren där var en riktig idiot som ljög och totalt strunta i sin patient som blivit sämre.


Efter lite krångel med att få en ny remiss så fick jag komma till Akademiska till en läkare som verkar bra och gav inga löften om att det blir bättre efter ny op som de gjort i strängnäs, utan sa som det var att chansen att bli bättre är mkt liten då det blir 3e operationen. För varje gång man opereras så blev chanserna mindre att bli bra.
På Akademiska sa läkarna att skruvarna har lossnat efter de kollat på röntgenbilderna från strängnäs som sagt att skruvarna satt bra.

Sen dess har de varit lång väntan på ny operationstid.
De ska göra om operationen som gjordes 2010 och ta bort de gamla skruvarna o sätta dit nya plus lägga i mer benmassa och även något dyrt specialmedel (InductOs) de har som gör att det bildas ben.
Så läkaren verka rätt säker på att han kunde fixa så benet kommer läka ihop i ryggen så det blir ordentligt stabiliserat, men är ingen garanti för att smärtan blir mindre.
Kan bli som nu, men kan även bli hur bra som helst! Men risken finns även att det kan bli sämre.. Ingen som vet förens det är gjort...

Men kommer iaf bli en jobbig period efteråt och kommer inte orka ha barnen här själv på en längre tid.

Men mamma ska komma hit och hjälpa mig lite efter op, så då får jag även lite hjälp med barnen så de kan vara här.