torsdag 24 maj 2012

Onsdag

Hej svejs!

Vaknade halv 11 idag av att pappa ringde...
Sen kollade jag mailen och fb osv, sen vilade lite.
Runt kl 13 så gick jag ut o la mig på solstolen på lilla altanen(bakom garaget) det var väldigt varmt i solen! Låg där lite över en timme tills barnen kom hit.

Sen så fick barnen gröt och vi lekte lite, sen kom mamma in o gjorde oss sällskap, så jag fick lite hjälp med barnen o inte belastar ryggen för mkt.
Vi åkte till stadsbondgården och kollade på djuren där, det tyckte de var skoj! Men roligast var nog trähästarna som fanns där som de ville rida på. Den ena trähästen hade sadel o träns, den turades de om att rida på. Är väldigt duktiga när de leker med bara en sak, efter ett tag så byter de plats utan problem när man säger till dom. Skönt o slippa bråk mellan dom, ibland så kan det bli bråk om de vill ha samma sak att leka med, men för det mesta brukar det gå.

Efter att Sandra hämtade barnen så hjälpte mamma mig med rabatterna på framsidan och även de långa krukorna under fönstren. Det ser mkt bättre ut nu med rensade rabatter o fina blommor!

framåt sen em/kväll så började det klia o bränna på mig, kollade efter o jag var knallröd efter att jag solade, solen tog hårt! Har smörjt in med efter sol, så hoppas det ger sig snart...
Rakade bort lite hår på huvudet förut, skönt o ha kort hår igen! 21mm långt är det nu.


För några dagar sedan så började jag släppa ut Ozzy lite, medans jag var ute.
Det har funkat bra i några dagar nu, än så länge så håller han sig på tomten, men han verkar inte fatta att han kan hoppa över stängslet/staketet som sitter runt tomten än. Men det är bara bra!  Men snart lär han nog fatta och gå lite längre bort.
Han är väldigt feg, han blir lite rädd för en del saker lr ljud ibland o då springer han i full fart in i huset lr till mig.

Han klättrade upp i ett träd i förrgår, upp var inga problem, men när han kom på att han skulle ner igen så var det inte lika lätt.
Han lyckades inte klättra ner själv, så slutade med att jag fick ta ner honom. Som tur var så var han inte så jättehögt upp iaf, så räckte att stå på gräsklipparen. Men hade lite jobb innan jag fick bort hans klor ifrån trädet, han höll i sig hårt o vägrade släppa taget!...
Är iaf skönt att det funkar bra att han går ut, är väldigt skönt att kunna ha fönster o dörrar öppna när det är så här varmt. Förra sommarn var jättevarm, när ja inte kunde vädra...
De andra katterna är mest ute nu sen värmen kom, svårt att få in dom, men är väl svalare ute. Fast jag tycker inte om att de är ute på natten, vill helst att dom ska va inne då.


Har inte hört nåt från Uppsala än, hoppas att jag får en tid snart. Bör ju få komma dit inom 3 månader iaf, så senast sista juli borde ja varit där.
Hoppas de kan göra nåt för min rygg, är jobbigt att ha det så här.......
Senaste tiden har jag haft mer ont än vanligt, men läkaren på vårdcentralen tvingar mig till att ta lägre dos oxynorm, som jag tar vid behov.. Får max ta 3st per dag, istället för 4st som jag haft förut. Efter den ändringen så har smärtan blivit värre.
Endera får jag välja på ökad smärta under dagen, eller på natten.
Men på dagen vill jag kunna vara uppe lite iaf o umgås med barnen osv, men på natten vill jag kunna sova...
Suck... bara strul hela tiden! jävla läkare, hoppas att de själva får liknande smärta nångång, så de får se hur det är att leva med kraftig smärta dygnet runt....

Vinn en iPad3 hos WeSkins!

Jag är med i WeSkins tävling på Facebook, där man kan vinna en iPad3!
Vill du oxå vara med i tävlingen ? Konto på facebook krävs.
Klicka på bilden nedanför för att komma till tävlingen, eller klicka här!
Vinnaren meddelas den 1/6.


lördag 19 maj 2012

Fredag

Usch va allt känns jobbigt här i livet..
Har så extremt ont :(

Har gjort för mkt idag o igår.
Slog lite gräs osv igår, behövde få bort brännässlorna så inte barnen tar i dom.
Men fick jätteont o har jätteont i dag oxå.
Men iof har ja haft mer ont i flera veckor nu sen ja blev tvingad o ta lägre dos smärtstillande.
Kan inte göra ett skit längre utan massa smärta :(

Har kört några tvättmaskiner idag oxå, så nu har jag rena kläder igen.
Jag tvättade även sängkläderna, då det behövdes bäddas rent. Mamma sa häromdagen att hon skulle komma in till stan idag o handla, så jag hade planerat att hon skulle hjälpa mig med sängen, så tvättade under dagen o torktummlade. Men sen så blev det ändrade planer, hon kom aldrig in till stan så jag var tvungen att bädda själv. det gillade inte min rygg :(
Fick ännu mer ont pga det.... Men nu är iaf sängen renbäddad.
Hade bett om hjälp med handling oxå så mamma skulle handla lite åt mig idag.
Har tomt kylskåp....
Men då det inte blev nåt  in till stan för henne så blev det ingen handling...
Jag åt 3st tekakor till frukost, det är allt jag har ätit idag.
Känner mig rätt hungrig o snurrig nu.. vet inte om jag är snurrig för brist på mat eller om det är för att jag tog lite mer smärtstillande än vanligt...

Har massa saker som behöver fixas här, både inne o ute.
Men verkar inte finnas nån som har tid att hjälpa mig.

Jag har bara massa bekymmer hela tiden, alltid är det nåt!

Fick 10st blommor av inger o stefan när ja hade kalas förra veckan, de behöver planteras, men har inte fått hjälp än.. hoppas att mamma kan hjälpa mig snart..
Behöver dammsugas o skuras oxå, är smutsigt här o är väldigt stökigt oxå.

usch..

I morgon är det dop för en tremännings son, men jag ska nog inte med. Jag har tyvärr för ont och om jag följer med kommer jag få ännu mer värk.
Är även kalas på söndag för min kusin, det tänkte jag gå på iaf, tar med barnen oxå dit oxå, kul för dom o träffa lite folk o va med på kalas. Finns ju gott om folk iaf som kan hjälpa mig med barnen där. men åker väl ut på fm till mor o far o är där hela dagen med barnen är det tänkt.

orkar inte skriva mer nu, måste lägga mig ner igen :(

onsdag 16 maj 2012

Bloggtävling med Myggfri.nu och Hermansro

Jag är med och tävlar om avvisande myggskydd från Sveriges största nätbutik för mygg och knottbekämpning hos Karin.


Ta chansen att vinna en sån här fin ThermaCell Lykta du också! – Och njuta av att vara ute, utan att störas av surrande mygg och knott i sommar.
KLICKA HÄR FÖR ATT KOMMA TILL TÄVLINGEN

mygga

lördag 5 maj 2012

Längesen..

Nu var det ett tag sedan jag skrev nåt här..
Lusten har försvunnit...
Är inne i en period där varje dag är jobbig o känns som de vore så mkt lättare att bara ge upp o skita i allt...Får kämpa massa varje dag för att orka med allt...

Är så jäkla trött på denna smärta, är trött på ensamheten, är trött på att inte klara av att göra saker..

I torsdags så tog jag med barnen ut till mor o far i Ölme, för att få lite hjälp med dom så ja får umgås lite längre tid med dom, men de har så mkt o göra hela tiden så får göra mkt själv ändå. Vilket resulterade i ett hugg i ryggen och tårar o extrem smärta.. Är så förbannat jobbigt att ha det så här.

Vet inte ens vad det är med mig den senaste tiden, mår skitdåligt o tårarna kommer för ingenting, är väldigt ofta oxå..... :(
Till o med nu när jag sitter o skriver detta o funderar på vad jag ska skriva, om smärtan o vad jag känner o hur jag mår osv så rinner tårarna direkt......

Allt känns bara så jobbigt, vore så skönt att få ett slut på allt elände..
Vill ha ett normalt liv där jag har mina barn hos mig hela tiden....
Barnen är de enda som gör mig glad o får mig att må bra..

Ensamheten är väldigt jobbig när jag mår så här, är sällan nån kommer på besök eller ringer o pratar. Känns som ingen skulle bry sig om jag en dag inte längre fanns...
Oftast jag som måste ringa eller åka nånstans för att få lite socialt umänge...
Men att ta bilen o åka till ölme tex kostar pengar o så gör det ont att åka bil.
Bensinen är dyr o tanken är snart tom. Har inga pengar att tanka för. Har iof kredit, men då måste det betalas nästa månad och har oftast inte ens så det räcker till mat en hel månad.
Mitt kylskåp är väldigt tomt, har det varit i några veckor.

Inte bara smärtan i ryggen som knäcker mig, även ensamheten och ekonomin.
Jag har så jag kan betala lånen på huset och diverse försäkringar på huset o mig själv, samt bilförsäkring. O även El, vatten, värme osv till huset.
Sen är pengarna typ slut. Har jag tur finns det en 500ing kvar att handla mat på tills nästa sjukpenning kommer...
Kan aldrig köpa saker jag vill ha, eller något nöje osv..

Denna vecka är det motormässa i Karlstad. Hade varit kul att åka dit och komma hemifrån ett tag, men dels gör det för ont o så har jag inga pengar, så inte ens nåt att tänka på..

Gräsmattan har växt massa, den måste klippas. Gräset börjar bli väldigt högt nu.
Måste försöka tvinga mig till det nån dag, kommer göra skitont att gå runt med gräsklipparen, men det måste klippas så har inget val. Kommer ta massa smärtstillande både innan o efter, men kommer ändå göra förbannat ont... Sen när det väl är klippt en gång kommer den växa ännu snabbare, så då behövs den klippas minst en gång i veckan, helst två för att undvika grästovor..
Även rabatterna behöver rensas och gräset vid staketet behöver slås o staketet behöver oljas in, skulle ha oljats in för ett par år sedan.... Lär väl ruttna snart :(

Garaget o föråd behöver städas, så ja kan ställa in ena skrotbilen, så den slipper stå ute o se ful ut. Sen behöver min V70 fixas, svetsa avgassystem o slipa rost o rostskydda, innan det går för lång tid så man måste köpa nya delar istället som ja inte har råd med...Men allt det gör för ont...

Sen måste plattorna fixas mellan hus o garage, all sand mot husgrunden har försvunnit, så plattorna lutar mot huset, är tomt under dom, så de ramla ner när ja gick på dom. Pappa har iaf hjälpt mig o hämta grus, dock hade det varit bättre med sand.. Men det får gå ändå, men alla plattor närmast huset måste lyftas upp o sen ska det i grus där o försöka packa till det o sen lägga tillbaks plattorna igen.
Tungt o jobbigt... Inget jag klarar av själv egentligen, men måste försöka ändå trots att jag blir liggandes i flera veckor med ökad smärta...
Fick iaf hjälp av Sandra för några dagar sedan att städa o torka av lite på altanen, så ser lite bättre ut där nu.

Har även massa saker att sortera, sedan jag möblerade om lite här för 1 vecka sen.
Dator/skrivbordet flyttades in till sovrummet, byrån i sovrummet flyttades ut till köket. Multigymmet flyttade in i gamla datarummet..
Känns instängt o sitta vid datorn nu, känns inte som nån bra placering att ha den i sovrummet. Sen så surrar fläkten och den ger ifrån sig massa värme, har blivit jättevarmt i sovrummet sen datorn kom in hit.
Jag dammsög iaf lite förut, var längesen det gjordes, mamma sa för ett par veckor sedan att hon skulle komma in o hjälpa städa nån dag, men hon verkar aldrig få tid med det så gör så gott jag kan som vanligt, det värsta dammet försvann iaf, fast jag fick mkt mer ont...

Jag antar att smärtan är orsaken till att jag mår väldigt dåligt och är väldigt trött på detta så kallade liv... Smärtan är värre nu än vad den har varit, så det o att jag känner mig väldigt ensam är nog orsaken till att jag känner mig väldigt deprimerad nu....

Mutligymmet har jag inte kunnat använt nånting nu senaste veckorna. Har för mkt värk, så har inte ens kunnat träna biceps....
Försöker iaf att ta lite små promenader på löpbandet när jag orkar.

Var till Strängnäs för ett par veckor sedan oxå o pratade med Dara. Enligt den andra läkaren ja pratade med så lät det som de skulle bli ny operation o var det vi skulle prata om. Men hela samtalet med Dara var ett försvarstal om att han inte gjort nåt som orsakat min smärta...
Jo visst, konstigt att ja inte hade så här ont innan operationerna...
och att jag har sämre kraft o förlorat känsel på en del ställen på vänstersida ben/lår/mage berodde på brist på rehabilitering. Hade inte de problemen innan operationen, men hade dom när ja vaknade upp efter op. Men de besvären berodde inte på operationen sa han utan var brist på rehab... konstigt....
Jävla skitsnack!
O läkaren på vårdcentralen krånglar med recept som vanligt, får inte de doserna jag behöver. Vilket är en orsakas till min ökade smärta den senaste tiden... Hon leker med mitt liv som insats.......
Enligt VC läkaren, ska jag trappa ner o sluta med smärtstillande.. o smärtkliniken säger samma.
Sen var de prat om 4veckor rehab i torsby, men innan ja fick komma dit var ja tvungen o sluta med smärtstillande sa smärtkliniiken, var ett krav för att rehab skulle funka.

Jag mailade frykcenter o kollade med dom och de hade inga såna krav som smärtklinken sa till mig, bara mer skitsnack!
Hur fan ska ja kunna klara av rehabilitering med träning osv när ja inte ens klarar av mitt jävla liv nu med den låga doseringen jag har...
Till o med läkaren i strängnäs tyckte det var konstigt, han hade hoppats på att jag skulle fått testa andra läkemedel o morfinplåster osv på smärtkliniken, så ja kanske kunde börja träna mer...

Allt är bara helt åt helvete... Läkarna skiter fullständigt i vad jag säger. Jag behöver deras stöd o hjälp för att ta mig igenom allt med smärtan osv, men istället motarbetar de mig o säger dumma saker som att ja typ får skylla mig själv när ja gjorde operationen o belv sämre, då vc läkaren var emot operationen... har fått höra det många gånger, senast för nån vecka sen när de krånglade med recept så skrev läkaren "som du vet så var jag emot operationen från början" o det var i samband med receptförnyelse...
var typ som att skyll dig själv att du har ont, men du får inga tabletter för de...

Usch, trött ja blir på allt...
Ska ta en dusch nu, fast har ingen lust med det egentligen. de gör så jävla ont...
Sen ska jag lägga mig i soffan o kolla en film, har frågat syrran flera gånger om vi ska kolla film nån dag/kväll, men får aldrig nåt svar på det så hon vill nog inte, över en månad sedan ja frågade första gången..........Får kolla film själv i min ensamhet som vanligt istället.
Blir nyaste American Pie - Reunion.

Om ca 10timmar kommer mina små älsklingar hit...
Sen kommer visst mor o far in oxå, även syrran kommer väl hit runt lunch, vi skulle ut o äta lite mat, då jag fyller 32år i morgon.
Trodde inte nån skulle komma i mrogon, då mamma jobbade under dagen, men det blev tydligen ändrat.

32år år..... varit singel i 1år, Haft ryggvärk i 6½år..., varav senaste 2 åren har varit ett helvete efter operationerna som gjorde mig mkt sämre...
Life sux!

Fast har även varit pappa i 2år, vilket är det bästa som hänt mig, utan dom hade jag inte suttit här...