fredag 13 april 2012

Multigym

Igår fick jag ett tips från Frans, om ett multigym.
Det lät väldigt bra, men kostade en del.
Mailade iaf tillbaks o skrev vad jag tyckte om det, att det verkade bra osv, idag fick jag till svar att jag inte behöver leta nåt mer efter ett multigym.
Frans skulle åka o hämta detta gym på söndag, så länge inte nåt annat kom ivägen.

Det blir en väldigt dyrt present jag får av dom!
Jag har letat efter ett gym för runt 1-2000kr, då ja tyckte att ett gym i den prisklassen räckte att få som present. detta kostar mycket mer. Nypriset låg på ca 11500kr, så det är inget billigt lågkvalitets gym. Lite mer än vad jag tänkt, men är väl bara att tacka o ta emot :)
Säljaren sa att den var i nyskick och är med extra tillbehör som tex dips station. Har alltså 3st olika stationer med olika träningar på varje.
Den där dipsstationen tror jag kan vara skönt för ryggen, hänger på överkroppen o underkroppen hänger fritt. Då blir det ingen belastning på ryggen, så kan nog va skönt att bara hänga sig där lite ibland för att avlasta ryggen lite när det gör väldigt ont.

Får hoppas att det kommer fungera att träna en del muskler i kroppen.
Ska försöka stå ut även om det gör ont, men har iaf tänkt att undvika de muskelgrupperna som gör ont.
Kommer nog bli mest armar, ben o bröst om det funkar.
Förhoppningsvis kan jag nångång även börja träna rygg o mage oxå. Men då måste ryggen bli bättre först. Med bättre muskulatur blir ryggen stabilare o man bör får mindre smärta.. Men för att kunna träna ryggen, så måste man kunna stå ut med smärtan. Det går inte nu.
Måste fundera ut vart den ska stå, väger ca 200kg så är inget man flyttar runt på.
Helst vill ja nog ha den i vardagsrummet, då kan ja kolla tv samtidigt. Men den får inte stå i vägen heller, så får väl se. Har några dagar på mig att hitta en bra plats!





fredag 6 april 2012

Städat! :)

Igår så ringde Leila, Sandras(Mitt ex) farmor.
Hon undrade hur det var med ryggen osv o sen undrade hon om jag ville ha hjälp med nåt, t.ex. städning.
Då det var rätt smutsigt här då jag inte klarat av att städa så mkt själv så tackade jag ja till hjälpen.
Hon kom hit vid halv 5 o åkte lite efter 7.... Dammsög o skura golv, så här rent var det längesen det var :) Var nog flera månader sedan mamma var här o hjälpte mig skura golvet ordentligt, jag har bara tagit de värsta lite då o då själv.
Känns bra att de bryr sig så mkt om mig o tänker på mig, trots att jag o deras barnbarn inte längre är tillsammans.. De ger mig ett bra stöd o erbjuder sig ofta att hjälpa till om jag vill ha hjälp med nåt..
Men jag tycker det är svårt att be dom om hjälp med saker, känns inte så bra att alltid vara i behov av hjälp, trots att de erbjuder sig. Jag vill ju kunna klara av saker själv, men det gör jag ju inte...

De andra i Sandras familj har jag ingen kontakt med alls, trots att jag tillhört familjen i över 9år och är pappa till Nathalie & Josefine.. o heller ingen av dom som bryr sig om hur det går med min rygg, fast det har de typ aldrig gjort.


Idag när ja vaknade var det vitt på backen, snöar för fullt.
usch vilket skitväder!
Är ju fan påsk nu, då ska det inte vara snö ute ju...
I morgon ska ja till mor o far o äta lite mat, tar med barnen oxå.
Blir gott med lite köttbullar o prinskorv :)



Var o köpte en påskblomma igår som jag åkte iväg med förut till Leila o Frans, fick en fika o vi satt o pratade i ca 2 timmar. Det var trevligt o komma hemifrån o va lite social ett tag.

Passade även på att testa deras hemma/multigym lite och se hur ryggen reagerade på det.
Har varit sugen länge på ett hemmagym, för att träna upp lite muskler igen. Mina muskler har försvunnit sedan ja blev opererad.
Har sett några st för typ 2-3000kr nya, är ju såna där av billigare kvalitet.
Den dom har kostar över 10 000kr ny, fast de hade gett 2800kr på blocket.
Är svårt att veta om ett sånt där billigt gym funkar bra i längden, eller om man ska satsa på ett av mer kvalitet men då begagnat till typ samma pris som ett nytt lågkvalitet.

Faktiskt så blev det ingen påfrestning på ryggen av de övningar jag testade med låg vikt, så det borde funka att träna armar, bröst o ben iaf. Dock så testade jag inte så länge, kanske känner av om jag skulle hållt på ett tag.

Nu när jag satt o kollade blocket, så fick jag ett e-mail av frans.
Ett tips om ett begagnat multigym han hittade för 5500kr som han tyckte jag skulle önska mig av dom i present när ja fyller om en månad, de ville gärna göra nåt för min hälsa... Nytt liknande låg på ca 15000kr såg jag. Borde vara betydligt bättre än ett nytt lågkvalitet för 2500kr.
Var ju väldigt snällt o generöst av dom, men är på tok för mkt pengar för en present.
Men jag tackade iaf ja för erbjudandet, men sa att vi får hitta något billigare då det var för mkt pengar.

Så om exakt en månad blir jag 32år o kan börja träna lite muskler! :)
Förhoppningsvis kan jag även börja träna mage & rygg nångång i framtiden, men för att klara det måste ryggen läka o bli bättre.

Sen vet man ju inte heller hur det skulle bli att träna nu trots mkt smärta.
Med mer muskler i ryggen så blir den ju stabilare o det bidrar till mindre smärta.
Fast skulle aldrig klara av det, så inte ens nån ide att tänka på ryggens muskler så länge jag har så här ont.
Hoppas att det är kort väntetid till Uppsala, vill veta vad som händer..
Men är nog lika bra att ställa in sig på en 3e operation. Utan benmassa så kommer det nog aldrig att läka, så det måste iaf fixas.
Skruvarna var ju nåt fel på oxå, det är de enda som håller upp min rygg så är väl mer allvarligt.
Får försöka att inte lyfta så mkt, barnen är ju tunga, typ 12-13kg väger de nu.
Det gör ont att lyfta dom, men det känns så dumt att inte lyfta upp dom när de kommer o vill upp. De förstår ju inte att jag har ont i ryggen, så självklart lyfter jag upp dom om de vill det.
Känner ju stor skillnad på en gång i ryggen om ja så bara lyfter nåt på 1kg, känns direkt att det blir mer tryck på ländryggen o smärtan ökar.

Vet inte om lyft osv kan orsaka att det blir nåt fel med skruvarna, om de tex rör sig lr nåt.
Men läkare & sjukgymnast i strängnäs har sagt att inget jag gör kan förvärra min rygg hur ont det än gör och får lyfta så mkt ja vill o klarar..
Men en del har jag läst skriver att deras läkare sagt att de får max lyfta 5kg och innan det läkt får de knappt lyfta nåt...
Undrar vad som stämmer....

tisdag 3 april 2012

Resultat på datortomografin!

Blev väckt av telefonen förut.
Hemligt nummer...
Var tyst i luren en stund, men sen var det en röst med jäkligt dålig svenska som bröt väldigt,  som sa att han ringde från strängnäs och var kollega till Dara Mardan. Vad han själv hette sa han nog aldrig, tror jag. Han bröt som sagt väldigt mkt så var svårt att höra vad han sa ibland.

Dara var iaf på semester och han ringde pga resultatet på datortomografin jag gjorde 19e mars.
Det var inget bra resultat.
Fattade inte om det hade börjat läka nånting, men förstod iaf att det inte var bra vid senaste operationsområdet, inget ben eller läkning där vad jag förstod.
Sen sa han att det inte såg bra ut med skruvarna, vet inte exakt vad men det lät inte bra.
Det var nånting med skruvarna som inte var som det skulle.....

Läkaren sa att jag behöver en till operation, för att fixa detta.

Han undrade om jag ville boka in en tid med Dara redan nu på ett besök för undersökning och diskussion ang ny operation, eller om jag ville vänta tills Dara kom tillbaks från semestern.

Jag skulle få en tid hemskickad, det skulle troligtvis bli i maj lät det som.
Frågade om jag behövde ny remiss, men det visste han inte.
Tror han skulle kolla upp det med nån. Sen skulle nån höra av sig om det behövdes remiss, troligtvis Dara eller en sköterska skulle ringa om det behövdes en remiss.
Annars så skulle jag få besökstid på posten....

Jävla irriterande när de inte kan riktig svenska! Fatta ju bara en del av det han sa o han verka inte fatta så mkt heller.....

Tror jag behöver få nån att prata med om detta, ska försöka få tag i nån ortoped och be att de kollar röntgenbilderna och hör av sig.
Jag väntar även på en tid för en 2a bedömning i Uppsala, så ortopeden kanske vet hur lång väntetid det är dit....

Har inget förtroende för strängnäs längre efter allt som har hänt, så är väldigt tveksam till att lägga mig på operationsbordet igen o låta dom skära upp mig en 3e gång...
Men kommer Uppsala fram till samma sak så kanske de kan göra nya operationen, bara hoppas de är bättre isåfall...

Blir så trött på strängnäs... På återbesöket i november sa ju läkaren att det inte såg bra ut o jag behövde en ny operation, men 2veckor senare ringde han o sa att allt var bra och det han sa innan på återbesöket stämde inte och det var tack o hej, de kunde inte göra nåt mer för mig....

Men efter att ortopeden var på dom lite så fick jag ju en ny datortomografi och nu så säger de typ samma sak som på återbesöket, ser inte bra ut o behöver ny operation....

Det fick mig bara ännu mer att tro att det Dara sa 2veckor efter återbesöket i telefon bara var skitsnack...

Jag kan väl iaf åka till Strängnäs på ett besök och se vad han säger och vad han har för förklaring till att han sist ändrade sig o sa att det var bra o inte behövdes en op, när jag tydligen måste opereras en gång till..
Sen vet jag inte om jag då ska berätta för dom att jag väntar på en second opinion i Uppsala, eller om jag bara ska säga att jag vill avvakta ett tag innan jag bestämmer mig för en ny op.