tisdag 29 november 2011

Alex Inn smycken

Vill ni se fina smycken ?
Gå då in på   Alex In på facebook
Finns även en Hemsida med massor av fina smycken
Perfekt om man vill hitta julklappar till sina nära och kära :)

måndag 28 november 2011

idioti

Idag ringde läkaren, bara två veckor för sent....

Dara hade pratat med röntgenläkaren och allt såg bra ut på röntgen, benmassan fanns tydligen kvar också, så behövdes inte längre en datortomografi som han sagt.
På återbesöket sa Dara att benmassan var borta och kotorna hade tryckts ihop lite där benmassan skulle varit. Men så var det tydligen inte längre, nu var allt bra.

Han sa även att han pratat med en kollega och berättat om mig och kollegan hade då sagt att han inte trodde jag har SRS och detta höll tydligen Dara med om nu också.
Orsaken vad jag fattade till att jag tydligen inte längre har Segmentell rörselsmärta enligt läkarna, är att jag inte blivit bättre efter operationerna.
Hade jag haft SRS hade jag varit bättre nu, sa Dara.

Hur fan kan han säga en sån sak ?

Innan operationerna så var det utredningar och undersökningar. Träffade 4st olika läkare och de kom alla överens om att jag hade SRS och därför blev det operation.
De delade upp undersökning o utredningar på olika läkare, så att de ska vara säkra på diagnosen, då det är en stor operation och inget man gör i onödan. Sa de för typ 2år sedan.

Det fanns inget mer som Ryggkirurgiska kliniken i Strängnäs kunde göra för mig nu.
Dara tror att det är muskulära besvär jag har.
Han rekommenderade smärtklinik och rehabilitering/träning.
Om jag tränade ett tag så skulle jag kanske bli bättre och då fanns det nog nåt enklare jobb på arbetsmarknaden som jag klarar av, sa han.

Problemet är ju att jag inte klarar av att träna, då jag blivit så dålig efter operationerna….
Gör lite enklare övningar ja fått av sjukgymnasten, men det är jobbigt….
Har genomgått 2st stora operationer, båda två har gjort mig mycket sämre.
Jag har haft mkt mer besvär/värk sedan jag vaknade upp efter första operationen.
Innan första op, så hade jag ett liv……

Fattar inte hur de tänker, bara för att jag inte blivit bra efter operationerna, så tror de inte längre att jag har SRS diagnosen, just pga att ja inte blivit bättre.

Om det nu är som de säger så har läkarna gjort mig sämre och förstört mitt liv….
Innan första op så orkade jag inte med jobbet, men jag klarade enklare saker och kunde ta långa promenader och fixa hushållet osv…

Är det som Dara sagt, så har han gjort väldigt fel när han opererade mig, om jag inte hade SRS och de förstörde mitt liv, kan jag gå vidare med detta och anmäla läkaren/läkarna som gett mig diagnosen och utfört operationerna ?

Sedan juni 2010 har jag varit mest liggandes med mycket värk och har även förlorat min familj….
Klarar inte av att ta hand om barnen själv, kan inte fixa hushållet själv osv….

Sen tyckte han även att jag ska sluta med de farliga tabletterna jag har, alltså oxycontin som jag ätit i 1½år nu… Han skulle skriva ett recept till, men sen får smärtkliniken ta över min medicinering sa han, men som jag även sa till Dara så kommer det säkert ta runt 3månader innan jag får komma till en smärtklinik, då det är väntetider. Men det var bara att min läkare på VC skyndade på dom lite så jag får gå före i kön, så skulle det nog gå snabbt sa han…..Men så funkar det inte här..

Vad ska jag ta mig till nu ?
Det känns väldigt väldigt jobbigt detta, mår skit just nu…
Är ledsen o besviken….

Blir så trött, orkar inte ha det så här i resten av livet......

lördag 19 november 2011

Kramp...

Vaknade vid 8tiden i morse av massa smärta i vänstra benet/låret.
Hade värsta krampen, gjorde så himla ont i låret, men det gav av sig efter en timme ungefär, med hjälp av muskelavslappnande o värktabletter.
Men fick ligga helt stilla, minsta lilla jag rörde mig så var det riktigt smärtsamt :(

Om ca 1 timme ska jag åka till min syster, är kalas för min systerdotter idag som fyllde 2år för ett tag sedan.
Blir skönt att komma hemifrån en stund o träffa lite folk, nackdelen är att ja kommer få ondare i ryggen när jag är där, men tar med lite smärtstillande o hoppas på det bästa.

Ska ta med kameran oxå o hoppas på att orka ta lite kort :)




Vill ni se bilder, båda gamla o nya så kolla på min bilddagbok, http://dayviews.com/louksor/home/

Tävling - Hemligt plagg från Mykiddo.se!

Jag tävlar hos Miss Memo om ett hemligt plagg från Mykiddo.se värde upp till 250 kronor!
Var med du också, tävla här!



tisdag 15 november 2011

Smartson testpilot Gigaset SL910

Nu söker Smartson testpiloter till Gigaset SL910 hemtelefon!
Telefonen verkar väldigt bra, första hemtelefonen som har en pekskärm.
Gigaset gör bra telefoner, så tror även denna telefon är bra, om inte bättre än de andra.
Nu har jag en Gigaset A140, haft den i många år. Aldrig krånglar, förutom batteriet som behövde bytas ut en gång, efter flera års användning och laddning.

En bra funktion med denna telefon, är att den har en  rumsövervakningsfunktion som uppmärksammar dig när en viss bestämd ljudnivå har uppnåtts.

Perfekt för oss som har småbarn!

För att ansöka till testpilot, klicka här!

Gigaset SL910 är en hemtelefon som bryter ny mark och är med sin stora pekskärm lätt att förväxla med en nyare smartphone. Förutom att vara första hemtelefon på marknaden med pekskärm så bjuder den på ett flertal funktioner som gör vardagen lättare.  Den stora 3,2″ pekskärmen gör det enkelt att läsa och navigera och tillsammans med det smidiga användargränssnittet så får du snabb tillgång till en mängd samtalsfunktioner.
Du har möjlighet att välja mellan tre startskärmar; telefoni, meddelande och anpassningsbar information där du kan sätta genvägar till just de funktionerna du vill använda mest.


Gigaset SL910 låter dig även sätta din personliga prägel genom att välja mellan en mängd ringsignaler och skärmsläckarbilder. En rumsövervakningsfunktion uppmärksammar dig när en viss bestämd ljudnivå har uppnåtts – en perfekt babymonitor.
Telefonen och laddaren har en metallinfattning av hög kvalitet som skapar en stilren känsla. SL910 har en samtalstid på upp till 14 timmar och standbytid på upp till 200 timmar vilket gör att du kan använda telefonen i upp till 3 dagar utan att ladda.
Synkronisera dina Outlook-kontakter via Bluetooth® eller mini-USB. Du kan även installera ett trådlöst Bluetooth®-headset för att ringa handsfree medan du fortsätter att jobba med annat.

måndag 14 november 2011

Smartson söker testpiloter till Vileda 1-2 spray

Nu söker Smartson testpiloter till Vileda 1-2 spray.
Stod faktiskt och kollade på denna mopp, på coop för några veckor sedan. Funderade på att ev köpa en, men visste inte då om den var bra eller inte, så blev inget köp.
Men det jag läst om den verkar väldigt bra!
Så nu hoppas jag på chansen att få testa en Vileda 1-2 via smartson :)

Vill du ansöka till testpilot så klicka här.


1-2 Spray är en mopp från Vileda som passar såväl till den snabba uppfräschningen som till den grundliga storstädningen. Med rengöringsvätska inuti moppskaftet är 1-2 Spray alltid redo att användas – även utan hink & urvridare.
Du kan snabbt och enkelt spreja ut en lagom mängd vätska på golvet och ta bort smutsen. Moppen aktiveras genom att genom att du trycker på avtryckaren, då sprejas 2 ml vätska ut och lägger sig som en fin dimma på golvet framför moppen. Sen är det bara att sätta igång att städa! Själva moppdynan är tillverkad av 100% microfiber för att ge bästa rengöringseffekt, det är de splittrade fibrerna som samlar upp den minsta smutsen och tar bort de tuffaste fläckarna.
För bästa resultat, använd 1-2 Spray tillsammans med 1-2 Spray rengöringsmedel. Rengöringsmedlet säljs färdigblandat i en flaska för att göra det enklare att fylla på moppen igen. Flaskan innehåller 750 ml vilket räcker till 3 fyllningar och moppen rymmer 250 ml vätska som räcker till ca 130 kvm golvyta. Man kan även använda bara vanligt vatten i moppen men tänk då på att inte använda hårt vatten (WH III + IV).



När man har husdjur och barn så blir det ofta smutsigt fort, denna mopp verkar väldigt bra för att snabbt kunna moppa av golven och inte behöva bära med en tung hink med vatten.
Med tanke på min dåliga rygg, så är det ett stort plus!

lördag 12 november 2011

Vinn en iIPhone!


PhoneArt har en tävling på Facebook, där man kan vinna en Iphone 4 och även en Ipad 2 om man bloggar om tävlingen!

Vinnaren av denna tävling får en fullständigt maxad iPhone 4 enligt bildens utförande!
i det ena utförandet ser ni en guldram med eller utan strass. Guldig framsida och baksida och givetvis en fantastisk telefon!

För att delta i denna tävlingen måste du:
- Gilla PhoneArts sida! (Klicka här)
- Dela bilden i din logg! (Klicka här) - kommentera BILDEN att du delat och gillat!

VIKTIGT! Det är BILDEN som ska kommenteras och alltså inte i deras logg. Detta är EXTRA VIKTIGT då vinnaren kommer lottas fram av de som kommenterat bilden! De kommer då också kontrollera att du faktiskt delat bilden i din logg!

torsdag 10 november 2011

Återbesök

Igår var jag på återbesök....
Resan dit och hem har varit mkt jobbig, känner mig helt mörbultad i ryggen. Många tabletter och flera raster efter vägen har de blivit. Nu blir det sängvila resten av veckan minst…

Först träffade jag sjukgymnasten, fick lite bra tips på hållningen och stavgång så jag avlastar ryggen så mkt som möjligt, så det ska testas. Sen fick jag lite andra övningar att göra, då jag inte klarar av de vanliga. Tror jag ska orka med de nya, hoppas på det iaf. Får göra så gott det går.

Efter sjukgymnasten så blev det röntgen och sen lite vila.

kl 16 var det dags för läkarbesök.
Tyvärr fanns det inget positivt att säga om min rygg.
Ingen benbildning vad som kunde ses och det benet de la i mellan L5-L4 på senaste operationen verkar ha absorberats av kroppen, då benet var spårlöst försvunnet. Det kan bero på tex dålig blodtillförsel osv till det området, fanns väl flera orsaker till att det kunde bli så.

Blev undersökning och massa pratande.
Röntgenläkaren ska kolla på bilderna på fredag och sen ringer de mig o berättar vad som händer.
Troligtvis så kommer det bli en datortomografi framöver för att se benet lite bättre.

I nuläget så verkar det som jag måste göra en ny operation igen, för att lägga i ben där det saknades, endera framifrån eller bakifrån, men det vet de först efter röntgenläkaren har kollat bilder o ev datortomografi…

Det är väldigt ovanligt att det blir som det blivit för mig och ev behöva opereras en 3e gång, så jag var ett udda fall sa han.
De första 3månaderna efter kompletteringsoperationen är viktigast i läkeprocessen, under den tiden så ska man hinna läka en hel del om allt går som det är tänkt.
Har det inte läkt nåt inom de 3 månaderna, så kommer det troligtvis inte läka, eller så tar det väldigt lång tid att läka.

Hoppet om att bli bra/bättre har jag redan förlorat och dagens besked gjorde det inte bättre.
Så det känns inget vidare nu med det beskedet. Har gjort 2 operationer och båda 2 har gjort mig sämre. Ska jag göra en till så kanske jag får ännu mer besvär efteråt.
Och eftersom benet försvann spårlöst nu, kanske blir samma nästa gång, vad ska de göra då? Fortsätta operera flera gånger för att lägga i mer o mer ben ? Funkar ju inte…
Blir så trött på allt! Vill bara bli lite bättre så jag orkar ta hand om mina döttrar själv, men det verkar inte hända……………….


tisdag 1 november 2011

dammsugit...

Tog faktiskt o dammsög i lördags kväll, tog hela huset. Fick jävligt ont och mådde väldigt illa efteråt pga den kraftiga smärtan, men klarade mig från att spy iaf, fast var nära ett par ggr.....

Blev iaf bättre när damm o hår o skräp försvann, men sen när hundarna kom hit så var de lika skitigt igen, de drar med sig mkt smuts in i huset.
O barnen stökar till med alla leksaker, men de är barn så det får de göra :)

Snart bara en vecka kvar tills återbesök i strängnäs, undrar vad de kommer säga.. jag är säkert ett hopplöst fall...

Åt pizza med Sandra idag, var gott, fast den var smaklös...

Mina små älsklingar är goa o glada, Nathalie har nyss haft tre dagars febern, så igår var hon lite prickig. tänkte inte på hur hon såg ut idag :) Får väl se när det blir Josefines tur...


Nu ska jag göra klart lite beställningar på ebay, köper nytt batteri till hemtelefonen, 80%billigare i tyskland än i sverige.
Även lite dioder/LED lampor från Kina blir det. i sverige kostar 1 lampa 29kr + frakt. I kina kostar samma lampa 23kr för 10st inkl frakt.. stor skillnad på kostnad!

Sen ska de bara monteras i bilen oxå... o även xenonljus ska monteras på 7st lycktor.
Får ont bara ja tänker på det, men kanske kan få hjälp av nån, i nuläget klarar jag det inte.
Bara att kolla vad det satt för lampor nu i bilen som normalt tar typ 10min har tagit veckor, men orkar för det mesta ingenting så vilar o vilar.
När jag väl har lust o lite ork att göra nåt så får jag så jädra ont, så det är bara att avbryta o lägga sig.. :(